Activity

  • Nicholson Parsons posted an update 7 years, 1 month ago

    تجهیزات مداربسته

    تجهیزات مداربسته

    کلمه دوربین مداربسته معادل فارسی واژه لاتین Closet Circuit Television یا CCTV است و معنی جعبه جادویی مداربسته را می دهد. دوربین مداربسته به همه دوربین هایی گفته می شود که در محل خود ثابت هستند و تصویر را به یک یا چند محل ارسال می نمایند. اغلب این دوربین ها در حفاظت ، نظارت و سیستم های مانیتورینگ امنیت بکار برده می شود. از لحاظ فنی حتی دوربین های ویدیو تلفن و کنفرانس هم جزو دوربین های مداربسته هستند .همانطور که از نام دوربین مداربسته پیداست، نوع مدار در این سیستم ها، بسته است و همه تجهیزات به طور مستقیم به هم وصل شده اند. در این مطلب انواع
    تجهیزات مداربسته و کاربرد آن ها را بیان می کنیم.

    معرفی انواع تجهیزات دوربین مداربسته و کاربرد آن ها

    ۱) دستگاه DVR (دی وی آر)

    تجهیزات مداربسته

    تجهیزات مداربسته

    دستگاه DVR یا Digital Video Recorder بخشی از تجهیزات مداربسته آنالوگ به شمار می رود که وظیفه ضبط و پخش دوربین ها را بر عهده دارد. در واقع این دستگاه نقش سرور سیستم مداربسته آنالوگ را ایفا می کند.در ابتدا دستگاه های DVR تنها وظیفه ضبط تصاویر را بر عهده داشتند اما امروزه به صورت همزمان تمام وظایف زیر را انجام میدهند:

    امکان ضبط تصاویر از طریق هارد دیسک نصب شده در دستگاه

    امکان نمایش تصاویر زنده به صورت دلخواه (چند تصویر در یک صفحه)

    امکان بازپخش تصاویر ضبط شده و پشتیبان گیری از آنها

    امکان انجام تنظیمات ضبط با توجه به نیاز

    توانایی انجام آنالیز های ساده بر روی تصویر مانند حساسیت به حرکت و …

    ۲) دستگاه NVR ( ان وی آر)

    تجهیزات مداربسته

    تجهیزات مداربسته

    عملکرد دستگاه NVR مشابه DVR است. دستگاه NVR به ثبت ويديو با دوربین های IP که از طریق یک کابل شبکه منتقل می شود مي پردازد. دوربین مدار بسته از طریق یک سوئیچ شبکه یا روتر و در برخی موارد به طور مستقیم به يك سيستم NVR متصل می شود. در اصل، رکورد NVR ها در دوربین های IP صورت مي گيرد.

    ۳) کابل BNC

    تجهیزات مداربسته

    تجهیزات مداربسته

    نام فیش BNC از عبارت Bayonet Neill–Concelman گرفته شده که نام اختراع کننده آن است. فیش BNC یک رابط بسیار رایج مخابراتی آنالوگ است که معمولا برای اتصال کابلهای کواکسیال به دستگاه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

    استفاده از فیش های BNC در سیستم های مداربسته آنالوگ بسیار رایج است. در واقع به علت نوع قفل شدن و اتصال خیلی خوب این فیش ها، استفاده از آنها برای دوربین های مداربسته ایده آل شده است. در سیستم های مداربسته مرسوم معمولا از فیش BNC برای اتصال کابل RG59 به دوربین و DVR استفاده می شود.

    ۴) کابل شبکه IP

    تجهیزات مداربسته

    تجهیزات مداربسته

    کابل های IP، دسته ای از کابل های زوج به هم تابیده یا Twisted pair هستند که از آن برای اتصال تجهیزات مختلف در شبکه های کامپیوتری استفاده می شود. با هدف کاهش تاثیر نویز بر روی سیگنال عبوری از کابل، در کابل های شبکه IP از زوج های به هم تابیده برای انتقال اطلاعات استفاده می شود. این زوج سینگال های یکسان را با جهت مخالف ارسال می کنند. در طرف گیرنده، اطلاعات از دو سیم دریافت شده و با هم مقایسه می شود. با توجه به یکسان و مخالف بودن سیگنال کابل ها تشخیص تاثیر نویز بر روی آنها ساده بوده و این تاثیر به سادگی حذف می شود. به این روش از ارسال اطلاعات ارسال اطلاعات تفاضلی یا differential mode transmission نیز گفته می شود.

    ۵) هارد مخصوص ذخیره تصاویر

    تجهیزات مداربسته

    تجهیزات مداربسته

    هارد های معمولی بیشتر مناسب کامپیوتر های شخصی هستند که روزانه چند ساعتی روشن هستند و حتی در زمان روشن بودن بسیار کم به کار رایت می پردازند. دوربین های مداربسته ۲۴ ساعته در طول روز ۷ روز هفته و در طول کل ماه و سال خاموشی نداشته و دائم در حال ذخیره اطلاعات می باشند، از این رو نمی توان از هارد معمولی در دوربین مداربسته استفاده کرد. به منظور تهیه هارد مناسب برای دوربین مداربسته باید با کارشناسان مشورت کنید.

    ۶) مانیتور یا نمایشگر تصویر

    انواع دوربین مدار بسته

    در سیستم دوربین مدار بسته، برای نمایش تصاویر ارسالی دوربین مداربسته، از صفحات نمایشگر استفاده می شود . انتخاب اندازه این مانیتور به عواملی مثل فاصله مانیتور از بیننده، تعداد دوربین های مداربسته قابل نمایش، رزولوشن تصویر و .. بستگی دارد.

    ۷) لنز دوربین مداربسته

    تجهیزات مداربسته

    تجهیزات مداربسته

    همانطور که می­ دانید برای تشکیل تصویر باید بازتاب نور از جسم روی پرده ای تشکیل شود. مثلا برای اینکه ما جسمی را ببینیم، عدسی چشم ما باید نور انعکاسی از جسم را روی شبکیه متمرکز کند. در دوربین های مدار بسته انجام این کار به عهده ­ی لنز است. لنز سیگنال­های نوری را جمع آوری می­کند و روی سنسور متمرکز می­کند تا تصویر تشکیل شود. در هر لنز یک یا چند عدسی وجود دارد که با کمک آنها پرتوهای نوری متمرکز می­ شوند.

    ۸) رک دوربین مداربسته

    تجهیزات مداربسته

    تجهیزات مداربسته

    رک یک محفظه یا قفسه استاندارد شده برای جاسازی و محافظت از تجهیزات الکتریکی و کامپیوتری است.

    بهترین دوربین مدار بسته ها در اندازه های متفاوتی ساخته می شوند. اما رایج ترین نوع رک ها که در دوربین مداربسته استفاده می شود، رک های 19 اینچ هستند.

    رک ها از نظر نوع ساخت به انواع متفاوتی طبقه بندی می شوند و رایج ترین انواع آن عبارتند از:

    رک دیواری

    رک های دیواری برای پیچ شدن به دیوار ساخته شده اند. این رک ها معمولا در اندازه های 4 تا 12 یونیت و با عمق 45 یا 60 سانتی متر ساخته می شوند. درب رک های دیواری به صورت افقی باز می شود و معمولا شیشه ایست.

    رک ایستاده

    رک های ایستاده، بر روی زمین قرار می گیرند. این رک ها معمولا در اندازه های 16 تا 47 یونیت و با عمق 60، 80 یا 100 سانتی متر ساخته می شوند. رک های ایستاده دارای یک درب از جلو هستند اما دربهای کناری و پشتی آن ها نیز قابل باز شدن است.

    ۹) نور افکن (پروژکتور) مادون قرمز

    تجهیزات مداربسته

    تجهیزات مداربسته

    پروژکتور مادون قرمز نوعی پروژکتور است که امواج نوری مادون قرمز را تولید می کنند. این پروژکتورها در دو حالت مورد استفاده قرار می گیرند:

    در صورتی که دوربین شما فاقد LED مادون قرمز است: دوربین های مداربسته ی ساده، عموما فاقد LED مادون قرمز هستند و اگر نیاز به دید در شب وجود داشته باشد، باید از پروژکتور مادون قرمز استفاده کرد.

    در صورتی که برد دید در شب دوربین شما به اندازه کافی نباشد: در صورتی که دوربین های انتخاب شده برای محل، برد دید در شب کافی را ندارند یا فضایی در تصویر تاریک می شود، می توان این ضعف را با استفاده از پروژکتورهای مادون قرمز رفع کرد.